21 de set. 2012

“El tràfic d’essers humans a Espanya: víctimes invisibles”

Dijous 20 setembre 2012.

La Defensora del Pueblo, Soledad Becerril ha presentat un informe de la institució al qual es denuncien les “carències i llacunes en la lluita contra l’explotació sexual a l’Estat Espanyol”

La Defensora recomana l’establiment d’un protocol nacional de detecció i atenció a menors víctimes de tràfic sexual. L’absència actual de dades i de protocol d’actuació implica que no es detecta prest qui és víctima i es situa a les persones en situació de risc.

 Comentari del Lobby (A.F.): És gairebé impossible separar el tràfic d’essers humans i la prostitució. La prostitució i la esclavitud que s’amaga darrera és una vergonya més que la societat no ha sabut ni volgut eliminar. Des del Lobby de Dones, malgrat els distints parers d’altres col·lectius feministes, sempre hem advocat per l’abolició de la prostitució. Les dones víctimes que s’hi dediquen per falta d’altres recursos, han de rebre l’ajuda de les institucions per viure amb autonomia i recuperar la llibertat i la confiança en elles mateixes. La prostitució no és un servei, és una manifestació de masclisme on qui paga mana. Les dificultats econòmiques actuals estan duent a més dones a la prostitució i a més abusos per part dels homes clients, segons Metges del Món de Balears.