31 d’oct. 2012

El Lobby de Dones demana la retirada del mercat d’unes camisetas que inciten a la violència contra les dones

Les camisetes tenen dibuixades unes siluetes molt simples on primer es simbolitza un home i una dona junts dins una casella amb la paraula PROBLEM escrita sota ells. A la dreta de l’esmentat dibuix hi ha un altre en que la silueta masculina ha llençat cap a baix a la dona des de la casella que abans compartien. Sota aquest segon dibuix consta la paraula SOLVED, és a dir: SOLUCIÓ.

Un jove de 12 anys duia posada aquesta camiseta fa uns dies. Ho va observar una professora que li va fer veure el terrible missatge que treslladava. Aquest fet va servir per tractar a classe sobre la responsabilitat individual en la resolució de conflictes sense violència i concretament sobre el drama de la violència de gènere.

Ni acudit dolent ni llibertat creativa
El Lobby de Dones creu que en el cas d’aquesta camiseta no estam davant u cas ni d’acudit dolent, ni de llibertat creativa, estam davant un missatge de violència explícita contra les dones i per això seria necessari llevar-­la del mercat.

Ens dirigim a l’Institut de la Dona i a l’Ajuntament de Calvià
Per tot això avui mateix dirigim cartes a l’Institut de la Dona i a l’Ajuntament de Calvià (ja que la camiseta es va comprar a un comerç de Magaluf)  per tal que evitin la comercialització de l’esmentada camiseta.

També de venda per Internet
D’altra banda hem pogut detectar que també hi ha venda per internet on es troben diversos i aberrants models on la figura masculina de vegades per resoldre el PROBLEM,  li dona una galtada a la dona o l’ignora davant una discussió posant-se a escoltar música d’un dispositiu electrònic.  Per si un cas no ho consideràvem igualitari (i ho déim amb ironia), també hi ha un model on és ella amb vestit de novia la que llença cap a baix a l’home.

Demanam que es prenguin amb seriositat aquests missatges terribles que tan sols demostra fins a quin punt està arrelat a tot arreu la violència contra les dones i la manca de respecte en les relacions.

Text A.F.