21 de set. 2012

La reforma educativa del PP suposa, en importants aspectes, tornar enrere avenços aconseguits durant anys de treball per a la igualtat real.

Opinió del Lobby de Dones (A.F.)

El Lobby de Dones critica durament i lamenta la càrrega ideològica que té la reforma educativa.  
Suposa una falta de diàleg i imposar criteris polítics de dretes.

 Sobre educació per a la ciutadania: Llevar educació per a la ciutadania de l’educació primària i desproveir-la de continguts  a secundària tan sols demostra no haver entès res de la necessitat d’educar en la responsabilitat, la capacitat de crítica i en el compromís.

 Sobre la persistència de la religió: Tenim una oportunitat de apartar la religió com adoctrinament de les aules. Som a un estat no confessional  i el laïcisme és un valor a defensar a una societat plural. L’espai i el temps a l’escola ha de servir per conèixer la existència de cultures, fets històris i religiosos distints, però mai per adoctrinar.

 Sobre la subvenció a centres que segreguen l’alumnat per sexes: Una vergonya més a afegir als  agravis contra les dones. Ja hem viscut massa anys en que nines i nis no podíem compartir classes ni temps de recreo. Era durant la dictadura. Si qualcú vol dur els infants a escoles així, que s’ho paguin dels seus doblers. Els doblers públics no són per subvencionar escoles on la igualtat real no es viu.